cirka 35 stycken
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde, lakritsgranulat och glykos. Häll den varma blandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en engångsspritspåse och låt svalna. Fyll tryffelskalen
med tryffelsmeten.
Blanda socker och lakritsgranulat. Smält och temperera (se sidan 74)chokladen. Rulla tryfflarna i choklad och sedan direkt i lakritssockret.
Tips! Om man vill göra tryfflarna utan tryffelskal så ökas den mörka chokladen med 50 g. Låt då tryffelsmeten stå i kylen över natten. Forma till bollar och rulla i choklad och lakritssocker.
Källa: http://www.lakrits-mint-choklad.se/Recept.aspx?id=2
med tryffelsmeten.
Blanda socker och lakritsgranulat. Smält och temperera (se sidan 74)chokladen. Rulla tryfflarna i choklad och sedan direkt i lakritssockret.
Tips! Om man vill göra tryfflarna utan tryffelskal så ökas den mörka chokladen med 50 g. Låt då tryffelsmeten stå i kylen över natten. Forma till bollar och rulla i choklad och lakritssocker.
Källa: http://www.lakrits-mint-choklad.se/Recept.aspx?id=2
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar