måndag 4 oktober 2010

Medicinsk användning av Lakrits Te

För att underlätta inflammatoriska magproblem såsom gastrit, drick en kopp lakritste om dagen. Teet kommer också att skydda slemhinnorna i magen och är därför lämpligt för personer som äter läkemedel som kan reta och inflammera slemhinnan i magen.
För bronkit och halsont drick 3-4 koppar te dagligen. Lakrits arbetar slemlösande, därför kommer teet att bekämpa dina besvär och kommer att dämpa irritationen i halsen.
Förbereda Lakritste
Häll en kopp kokande vatten över en tesked av den hackade torkade roten. Låt stå i 10 minuter, sila. Alternativt, placera en rot i en kopp kallt vatten och koka upp under fem minuter. Ta bort från värmen. Låt stå i 10 minuter till. Drick en kopp te tre gånger varje dag efter måltid. Avbryt efter fyra veckor, avvakta i två veckor innan du kan återuppta tedrickandet igen. Använd inte om du är gravid eller har högt blodtryck eller njursjukdom.
BiverkningarAtt dricka lakritste under en längre tid kan orsaka mindre ödem i ansiktet och vrister dvs vätskeansamlingar. Dessutom kan lakrits påverka binjurarna vilket kan leda till högt blodtryck. Drick inte teet mer än fyra veckor åt gången.
Några tips till
I många länder kan lakritsfans köpa tuggpinnar av den äkta varan. För vissa är dess starka smak inte alltid uppskattad. Äkta lakrits är 50 gånger sötare än socker och adderas ofta till choklad för att öka sötman av socker. En liten bit, stor som ett suddgummi på en penna, är tillräckligt för att söta en drink.
Källa:

Zak, Victoria, 20,000 Secrets of Tea: The Most Effective Ways to Benefit from Nature's Healing Herbs, Mass Market 1999

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar