fredag 25 november 2011

Fudge till julen - med lakrits, så klart!

FOTO: HOLGER EDSTRÖM
Här kommer ett recept från Allt om mat på kolafudge med lakrits! Tricket är: desto vidare kastrull desto snabbare resultat. För detta receptet har kolafudgen kokat 25 min i en traktörpanna med diametern 28 cm.

Ingredienser ca 40 st
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
0,5 dl sirap, ljus
5 stkarameller turkisk peppar


Tillagning
1. Blanda socker, grädde och sirap i en vid kastrull. Sjud på svag värme utan lock tills blandningen är 120°. Undvik att röra.
2. Stöt den turkiska pepparn i mortel och blanda den med kolan. Häll ut smeten på plåt med silpatduk eller bakplåtspapper.
3. Låt kolan stelna minst 3 timmar i rumstemperatur. Bryt eller skär i mindre bitar med en vass kniv.
4. Förvara kolan kallt i tättslutande burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar