FOTO: ULRIKA POUSETTE |
Här kommer ett recept på lakritscupcakes från Macarons, cupcakes, cakepops. Kock är Mia Öhrn.
Ingredienser
100 g smör
1 dl vetemjöl (60 g)
1 dl kakao (45 g)
2 msk lakritspulver eller 5–10 krossade turkisk peppar
1 tsk bakpulver
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
Topping
275 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk lakritspulver eller 3–5 krossade Turkisk peppar
25 g smör, rumsvarmt
Engelsk konfekt eller liknande lakritsgodis till dekor
Gör så här
1. Smält smöret.
2. Mät upp och blanda mjöl, kakao, lakritspulver och bakpulver.
3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.
5. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
6. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 20 minuter.
7. Låt svalna.
Topping
8. Hacka chokladen ganska fint.
Topping
8. Hacka chokladen ganska fint.
9. Koka upp grädden med honungen och lakritspulvret, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden.
10. Rör tills all choklad har smält.
11. Tillsätt smöret i små klickar och rör ihop till en slät smet.
12. Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag.
13. Ställ in den i kylen om du har bråttom, men passa noga så att den inte blir för kall och hård.
14. Spritsa en tryffeltopp på varje cupcake och dekorera gärna med engelsk konfekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar