onsdag 9 mars 2011

En god desert till helgen: Saltlakritsglass med hallon och lakrits­kolasås

Friskheten från citronskalet blir en oväntad god kombination med saltlakritskross till krämig vaniljglass. Tillsammans med smakrik kolasås med lakrits och syrliga hallon blir den här enkla glassen lakritsälskarens drömdessert.
4 portioner
30 minuter
1 l vaniljglass av fin kvalitet
2 msk krossad turkisk peppargodis
1 citron, finrivet skal
Lakritskolasås
2 ½ dl grädde
1 dl socker
1 dl sirap
1 msk lakritspulver
Till servering
1 dl hallon
Halvtina glassen och rör ner lakritskrosset och citronskalet till en jämn blandning. Lägg i en bunke och frys igen. Koka ihop grädde, socker, sirap med lakritspulver i en tjockbottnad kastrull i ca 20 minuter. Låt svalna något. Servera glassen i portionsskålar eller glas med kolasåsen och toppa med hallon.

Maria Zihammou - http://www.gp.se/matdryck/mat/1.557671-saltlakritsglass-med-hallon-och-lakrits-kolasas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar