onsdag 9 mars 2011

Lakritscheesecake med körsbärssås och söt lakrits


Mäktig cheesecake med smak av både mustig ren lakrits och toppad med mjuk söt lakrits.
8–10 portioner
1 timma
150 g digestivekex
50 g smör
1 msk lakritspulver
Fyllning
200 g vit choklad
400 g ricottaost
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk citronsaft
1 msk lakritspulver
Körsbärssås
1 dl körsbärsmarmelad
½ dl madeira
Garnering
söt mjuk lakrits
Sätt ugnen på 175 grader. Bryt kexen i små bitar och lägg i en matberedare. Kör till små smulor. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med lakritspulvret. Blanda ordentligt. Häll ut det i en form med löstagbara kanter och tryck ut till en jämn botten.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Smält chokladen i micron. Vispa samman övriga ingredienser till fyllningen med en elvisp i en bunke. Tillsätt chokladen när den svalnat något och blanda.
Tillsätt fyllningen i formen och grädda cheesecaken i cirka 30 minuter. Låt den svalna. Värm marmeladen och madeiran i en kastrull. Dekorera kakan med körsbärssåsen när den svalnat något och toppa med grovhackad lakrits.

http://www.gp.se/matdryck/mat/1.557684-lakritscheesecake-med-korsbarssas-och-sot-lakrits

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar