tisdag 23 augusti 2011

Vi välkomnar Lakritsfabriken i Ramlösa!

NY KVALITETSLAKRITS FRÅN RAMLÖSA - Världspremiär för svensk premiumlakrits

Sveriges första ekologiska och glutenfria Premium Lakrits produceras efter eget recept av Lakritsfabriken i Ramlösa. – Vi använder enbart naturliga ingredienser. Bara det bästa är gott nog för vår Premium Lakrits, säger grundaren och VD:n Martin Jörgensen. – Många sorters lakrits innehåller härdat fett, gelatin och raffinerat sockerför ”rätt” smak och konsistens. Det gör inte vår lakrits. Receptet har vi tagit fram själva och alla ingredienser är helt naturliga. Det som gör vår lakrits riktigt unik är att vi dessutom använder rismjöl i stället för vetemjöl, vilket även gör vår Premium 
Lakrits glutenfri.

UTVECKLING AV SMAKER
Lakritsfabrikens första Premium Lakrits har gjorts med lakritsrot från Iran, men ambitionen är att lansera fler sorter av annat 
ursprung. Gärna då från Italien och Spanien där det odlats lakritsrot sedan 1200-talet. Lakritsfabriken i Ramlösa lanserar nu 
både söt och salt Premium Lakrits, och planer finns på att testa nya, spännande smakkombinationer.

DET EGNA RECEPTET
Hur gör man då en Premium Lakrits? Martin Jörgensen berättar: – Vi blandar rismjöl, lakritsrot (3-6% av innehållet), 
sirap/rörsocker, anisolja och medicinskt kol till en lakritsdoftande massa under uppvärmning. Lakritsen spritsas sedan ut i 
stänger som, när de svalnat något, delas i lagom stora munsbitar.

FÖRPACKNINGSDESIGN
Lakritsfabrikens logotyp är en stiliserad symbol för lakritsroten. Förpackningen, som tagits fram av en designbyrå i Malmö, 
gör lakritsen till en perfekt present. Eller varför inte bjuda lakritsnyfikna vänner på lakritsprovning?

SMAK OCH KONSISTENS
Men hur smakar då lakritsen? – Vi har jobbat målmedvetet med framtagningen av receptet för att smaken skulle bli 
välbalanserad. Tydlig, men ändå rik på nyanser. Konsistensen är perfekt – mjuk och lättuggad, och bitarna precis lagom stora. 
Kort sagt så är vi väldigt stolta över vår Premium Lakrits. Vi tycker att den är i världsklass, och hoppas och tror att fler ska 
tycka detsamma!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar